Фондация "Българските корени"

Non-Governmental Organization

ул. "Цар Иван Асен II" 18, Razlog, 2760, BulgariaМисията на Фондация "Живите български корени" е популяризиране на българското културно - историческо наследство. В стремежа си да популяризираме Българското културно – историческо наследство, екипът ни се концентрира в изследването и заснемането на автентични български народни носии от музеите и частните колекциии в България. Резултатите се показват по всички възможни канали: изложби в страната и чужбина, благотворителни и културни мероприятия, официални представяния, медии. И чрез издания на Фондацията – календари с народни носии и албуми.
Защо календари? Защото те прекосяват разстояния, влизат в дома на хората и остават там през цялата година, провокират емоции, разказват истории, съживяват историческата памет. Тяхната цел не е, да предизвика носталгия по едни отминали времена или единствено да достави естетическа наслада чрез красивите традиционни български костюми. Бихме желали с дейността си да провокираме хората да погледнат към настоящето, защото остатъкът от славното ни минало е жив и днес. В целия този процес, най-съкровеното ни желание, е да съхраним искриците от непреходната българска история, от битa и културата, автентични и достойни за паметта на тези, към чийто живот са пряка препратка.
С времето календарите от поредицата „Българските корени“ станаха повече и към настоящия момент Фондацията вече работи по тяхното разширяване, като стремежа ни е, с времето да обхванем всички етнографски области и да представим една убедителна част от културното богатство и наследство на всеки етнографски район в България.
Към настоящия етап календарите остават и основното средство с което Фондацията спонсорира процеса на своята дейност.

Monday
-
Tuesday
-
Wednesday
-
Thursday
-
Friday
-
Saturday
Closed
Sunday
Closed